martes, 19 de julio de 2011

Els 12 Remeis

Les dotze eines REMEIS que proposem i que a la vegada col.laborem a desenvolupar en les persones, famílies i entitats.
Són competencials en la comunicació oral, radiofònica i digital, en la creativitat i en la cooperació.

Són un total de 12, distribuides en 02 R de recursos, 04 EM d'experiències metodològiques i 06 EIS d'estratègies d'inclusió social.
Tot seguit exposem les dotze.
Dues eines de RECURSOS (R)


(1) Organització social.
Promogut per CERADAI-Institut de Catalunya http://blocs.xtec.cat/ceradaiinstitutdecatalunya/
altres persones i entitats: COOPERIS (2011) , Comunitat d’Aprenentatge i de Cooperació en Inclusió Social i en la Convivència. Coordinadora de l’Agència. I Xarxa de participació, col.laboració i cooperació de persones, entitats i recursos .


El present bloc en fa la difusió http://www.cooperis.cat/ que promoure la Fundació F.E.S. B http://blocs.xtec.cat/fesb


(2) Organització de la producció radiofònica, oral i fotogràfica.
RADI.oral (2008) i els programes de ràdio p.r.i.o.r.e.m. de Tarragona i de Falset amb el suport digital de fotos i veus.
http://blocs.xtec.cat/cooperisradios/


Quatre eines d’Experiències Metodològiques (EM):


(3,4) Dues eines de l'organització del suport a les famílies


(3) EL FULL DE RUTA EN FAMÍLIA, (2011)eina per a treure profit des de l’autonomia de la família dels ajuts i recursos de l’entorn social i cultural local i territorial. En col.laboració amb museus, exposicions i biblioteques públiques i/o municipals
(4) EL CARPETA.fils (2011) (ajudem als nostres fills i filles a ser més autònoms/es), és una eina per a facilitar la seva autonomia per mitjà de la comunicació, planificació i la motivació. En general és una eina dins del Full de Ruta en Família.(5 i 6) Difusió i oferta de dos eines de jocs C3 (comunicació-creació- cooperació).-
(5) ELS JOCS C.R.D. DE TAULA I DE TAULER, com l’Escacs Dígital (1985), els jocs Toponímics (1989), el D.A.I. (1990) i els jocs de l’APCIISE o de la distància entre informar-se i decidir-se (1996). Un total de 35 jocs dins dels 35 anys de recerca acció.
(6) EL JOC PSICOFÍSIC MAPEL (2006), del moviment del cos i del ritme


Sis eines Estratègiques d’Inclusió Social (EIS):


(7,8 i 9) Proposta, difusió i organització dels ajuts de tres eines de desenvolupament docent.-


(7) EL MAPA M.I.D.E.D. DOCENT , ( 2009) és el Mapa d’Investigació en el Desenvolupament Estratègic Docent. Cada docent s’elabora el seu propi mapa estratègic de prioritats competencials i el seu propi pla de formació tot respectant el pla de formació de centre. El primer pas és elaborar el seu Full de Ruta a l'Aula i al Centre. Van en aquesta línia les jornades de 2010, R.I.M.A.D. de Recursos i Mesures d’Atenció a la Diversitat i les d'enguany 2011, les jornades R.E.M.E.I.S. de Recursos, Experiències Metodològiques i d’Estratègies d’inclusió Social.
(8) LES LLICÈNCIES ICEbergS (2010-11), són projectes d’investigació psicosocial en els qual es combinen competències específiques professionals de l’ensenyament i voluntàries dins de l’entorn social i cultural local i territorial. Aquestes llicències són protegides per COOPERIS i promogudes per CERADAI-Institut de Catalunya
(9) EL CONTROL AUTÒNOM KARPETAL DE L’ALUMNAT. … És una eina per facilitar l’autonomia del aprenentatges de l’alumnat en la relació intra i inter escola/institut i la família i el seu entorn.Una eina per a l'organització del pla de formació sistèmica competencial en tots els àmbits: docent, social i familiar.


(10) EL MÀSTER COOPERIS (2011) per a capacitar en competències específiques docents per un costat i per altra donar suport de forma qualificada als Espais Col.lectius, segons les eines següents 11 i 12.Una oferta de l'organitxzació de dos remeis sobre espais col.lectius.-
(11) Espais Col.lectius Cooperatius de suport a les famílies ECONOS (2009)
(12) Espais Col.lectius Cooperatius de mostra, intercanvi i amb acords cooperatius de produccions creatives cooperants educatives EDUcre@ (2007) i de difusió amb la certificació de producció creativa cooperativa EDUcert (2008).
A LA FI SÓN DOTZE EINES PER AFAVORIR L'APRENENTAGE SOLS, AMB AJUDA I EN COOPERACIÓ.-© Copyright by Josep Maria Ferran i TorrentNo hay comentarios:

Publicar un comentario